De meest trendy kleuren van 2020 voor jouw bedlinnen

Het is een jaarlijkse gewoonte in de mode- en interieurwereld: het bepalen van de meest populaire kleuren voor het volgende jaar. En dat geldt ook voor jouw slaapkamer. Wij Vlamingen hebben de gewoonte om onze 'heilige grot' heel sober in te richten: witte muren, standaard bed en 'saaie' meubels. Maar met jouw bedlinnen kan je wel creatief aan de slag. Daarom lijsten we hieronder de kleurtrends voor 2020 voor je op. 

Terug naar de natuur

In navolging van de groene trend vorig jaar - waar we massaal potten vol planten in onze woning gingen zetten - zijn aardetinten dit jaar volledig 'in'. Denken we aan terracotta en allerlei groene tinten. Maar dé kleur voor dit jaar - en daar zijn alle trendwatchers het over eens - is echter ijsblauw. 

Van het ene uiterste in het andere

Waar we met de aardetinten meer rust creëren in onze slaapkamer, is de volgende trend iets helemaal anders. Contrasterende kleuren zoals okergeel of koraalblauw zijn dit jaar echte toppers! Daarmee willen we natuurlijk niet zeggen dat je jouw volledige bed in die kleuren moet hullen. Combineer okergeel bijvoorbeeld met lichtgrijs (of waarom niet ijsblauw?) of koraal met gebroken wit. 

Tijdloze kleuren

Experts bevelen het aan voor een goede nachtrust: zachte en rustgevende kleuren in jouw slaapkamer. Pastelkleuren voldoen volledig aan die vereisten. Zachtroze, lavendel, lichtblauw ... ze scheppen een romantische sfeer in de slaapkamer én passen perfect bij een klassieke bloemenprint. 

Out of the box

Sommigen springen dan weer graag uit de band en doen dus vaak iets compleet anders. De trend van de opvallende patronen (in zoveel mogelijk verschillende kleuren) is dan echt iets voor hen. Pas hem correct - en met mate - toe voor een prachtige effect!