4 redenen waarom je een matrasbeschermer moet kopen

Een matras kopen is geen goedkope aangelegenheid. Daarom wil je die zo lang mogelijk gebruiken. Bescherming is dus gewenst. Wij vertellen je aan de hand van vier argumenten waarom een matrasbeschermer geen nutteloze aankoop is. 

  1. Wrijving
    Je ligt niet de hele nacht in dezelfde positie te slapen. Je draait je weleens. En als je de slaap niet kan vatten, lig je behoorlijk wat te woelen. Bij iedere beweging die je maakt, wrijft jouw hoeslaken tegen jouw matras. Daardoor slijt die een pak sneller. Met een matrasbeschermer ga je een (snelle) slijtage van je matras tegen.  
  2. Huisstofmijt
    Die bovengenoemde wrijving maakt ook heel wat dode huidcellen los. En die vinden gemakkelijk de weg naar jouw matras. Wist je dat huisstofmijt zich voedt met die dode huidcellen? Het is dus essentieel om die uit je matras te houden. Zo voorkom je een extra opstoot van je huisstofmijtallergie.
  3. Zweet en vocht
    Jouw lichaam stoot iedere nacht maar liefst een halve liter zweet uit, dat doorsijpelt naar je matras. Maar ook wat gemors tijdens dat gezellige ontbijt op bed kan schadelijk zijn. Al dat vocht tast namelijk de veerbaarheid en ondersteunende functie van jouw matras aan. En dat heeft dan weer een impact op jouw slaapcomfort. 
  4. Garantie
    Op jouw matras heb je altijd een fabrieksgarantie. Stel dat je hier een beroep op moet doen, dan moet jouw matras wel in goede staat zijn. Lees: zonder vlekken. 

 

Hoe maak je een keuze? 

Net zoals bij alles wat met jouw bed te maken heeft, heb je ook hier wel wat keuzes. Voor ons zijn de twee onderstaande het populairst en het meest aangewezen. 

  1. Molton
    Dit wordt in de volksmond vaak als synoniem voor matrasbeschermer gebruikt. Maar dat is het niet. Molton is een productieproces dat de stof (meestal een mix van katoen en polyester) voor matrasbeschermers extra zacht maakt. Bovendien verhoogt dit proces het waterabsorberend vermogen van de beschermer. Ideaal dus als je 's nachts veel zweet.  
  2. Waterdicht 
    Een waterdichte matrasbeschermer heeft een plastic coating om de waterdichtheid ervan te garanderen. Perfect ter bescherming tegen zweet en morsen maar ook tegen vlekken, maar niet waterdicht genoeg om er een emmer water over te gieten. De plastic coating heeft ook niet tot gevolg dat je het onder je hoort kraken als je slaapt. Een waterdichte matrasbeschermer heeft alle voordelen van het type molton, inclusief hetzelfde slaamcomfort en heeft een graad aan waterdichtheid.