De voordelen van een flanellen dekbedovertrek tijdens de winter

De winter staat voor de deur en dan wordt het weer wat kouder. Echte koukleumen en mensen die het graag warm hebben in bed halen traditiegetrouw de 'flanellekes' weer boven. Maar hoe komt het dat heel wat mensen een flanellen dekbedovertrek verkiezen tijdens de winter? Ontdek het hieronder. 


Wat is flanel? 

Flanel bestaat uit 100% katoen dat opgeruwd is. Tijdens dat opruwproces ontstaat er een extra, zachte bovenlaag op het katoen. Resultaat? Flanel: extra dik en wollig. Kwalitatief flanel herken je ook aan zijn duurzaamheid: het gaat niet pluizen of gaat er niet slecht uitzien. Varianten waarin synthetische stoffen verwerkt zitten, hebben dit wel. 

De voordelen

Doordat flanel bestaat uit 100% katoen, heeft het dan ook alle voordelen ervan overgenomen:

  • 100% natuurlijk
  • Isolerend
  • Luchtdoorlatend (ventileert goed)
  • Soepel
  • Vochtabsorberend (belangrijk voor de 'zweters' onder ons)

Maar het belangrijkste voordeel - vooral tijdens de winter - is dat flanel zich snel aanpast aan jouw lichaamstemperatuur. Als je dus in je koude bed stapt, heb je het sneller warm en val je misschien sneller of gemakkelijker in slaap. 

Ben je iemand die het 's nachts altijd te warm heeft? Dan is een flanellen dekbedovertrek niks voor jou. Gelukkig zijn er meer dan genoeg alternatieven