3 tips waarmee je het perfecte hoeslaken koopt

We hebben het allemaal al eens meegemaakt. Je koopt een hoeslaken voor over je matras maar bij het maken van je bed blijkt het te klein of net veel te groot te zijn. Allesbehalve comfortabel en mooi. Daarom geven wij je drie tips waarmee je het perfecte hoeslaken koopt. 

1. Stem je hoeslaken af op jouw matras

Een hoeslaken moet mooi rond de matras passen. Het is daarom belangrijk dat je de afmetingen van jouw matras kent. Hou hier vooral rekening met de hoogte want die is bij iedere matras verschillend én cruciaal voor het perfecte hoeslaken. 

Zo heeft een standaard matras meestal een hoogte tussen 12 en 30 centimeter. Een standaard hoeslaken is hiervoor ideaal. 

Maar er zijn ook 'speciallekes'. Een toppermatras bijvoorbeeld is tussen 4 en 14 centimeter hoog. En voor een boxspring kies je voor een hoeslaken met een hoogte tot 40 centimeter. Heb je een verstelbare matras? Dan kies je voor een hoeslaken met inkeping en hou je rekening met een hoogte van 4 tot 10 centimeter. 

Goed meten en je goed informeren is hier dus de boodschap!

2. Kies het beste materiaal voor jouw hoeslaken

Het materiaal van een hoeslaken is net als bij je dekbedovertrek een persoonlijke keuze. Heb je het snel koud? Dan zal flanel jouw voorkeur genieten. Mensen die 's nachts veel zweten, zijn dan weer beter af met katoen. Bij Bedlinnenopmaat vind je een ruim assortiment aan materialen, van katoen en flanel tot satijn en percale. 

3. Werk jouw bed af met het ideale kleurenpalet

De meest gekochte kleur hoeslaken is ongetwijfeld wit. Een veilige maar beetje saaie keuze. Spring daarom eens uit de band en kies voor pastel blauw, lime of taupe. In onze webshop kan je jouw dekbedovertrek en kussenslopen daar perfect op afstemmen. Op die manier creëer je met je bedlinnen alleen al een prachtig kleurenpalet in je slaapkamer.