De beste stoffen voor de beste nachtrust

 

 

 
 

Willen we overdag opperbest functioneren, dan is een goede nachtrust essentieel. Het is dan ook niet voor niks dat we allemaal onze slaapkamer tot een slaapparadijs willen omtoveren.
Dat doe je niet alleen door een mooi en goed bed of leuke decoratie. Ook kwalitatieve stoffen zijn cruciaal. Je wilt het namelijk niet te warm of te koud hebben. En je wil al zeker niet allergisch zijn aan hetgeen op je bed ligt. Dus op en onder welke stoffen slaap je het best?

Katoen

Eén van de populairste stoffen wat betreft bedlinnen. Katoen voelt dan ook zeer fijn aan en prikt niet. Bovendien is het een stof van zeer hoge kwaliteit. Enige nadeel? De stof voelt soms wat stug aan en valt niet altijd even mooi rond jouw lichaam tijdens het slapen.

Satijn

Wat veel mensen niet weten, is dat satijn eigenlijk katoen is maar dat het met meer draden geweven wordt. Daardoor is de stof zeer soepel en glanzend én heeft het ook een zeer lange levensduur. Slapen onder een satijnen dekbedovertrek voelt dan ook zeer luxueus maar vooral luchtig aan. 

Percale

Ook percale is een katoenen stof met een specifieke weefwijze. Je kan percale eigenlijk zien als het luxueuzere broertje van katoen. De stof is zeer zacht, gemakkelijk in onderhoud en heeft een langere levensduur dan katoen.

Flanel

Onze favoriete stof tijdens de winter. En terecht! Ook flanel is van oorsprong katoen. Alleen wordt het geruwd waardoor het een pak dikker is dan katoen én ook warmer aanvoelt. Desondanks ventileert de stof meer dan voldoende waardoor je er als een roosje onder slaapt.

Jersey

Het zal je niet verwonderen als we zeggen dat ook deze stof er een van katoen is. Alleen wordt die geweven als breibinding. Daardoor is de stof veel elastischer en is hij bij uitstek perfect voor hoeslakens. Zo passen die perfect rond de matras. Door de breibinding voelt jersey ook wat warmer aan dan katoen.

Bij het kiezen van jouw bedlinnen is het belangrijk om te bedenken welke zaken belangrijk zijn voor jou.

 

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash