Tips om jouw bed perfect op te maken.

Iedereen houdt van die perfect opgemaakte hotelbedden. Het is het eerste wat opvalt als je een hotelkamer binnen wandelt, maar helaas ziet je bed thuis niet hetzelfde uit als je ’s avonds in je bed stapt. Tijd om daar verandering in te brengen! Met onze tips wordt jouw bed even uitnodigend als een hotelbed. 


De eerste en belangrijkste stap: kies het juiste bedlinnen. 

Kies voor bedlinnen van hoge kwaliteit die passen in jouw slaapkamerinterieur. Investeer ook in mooie volle kussens in verschillende groottes. Zo krijg je het optimale luxe hotelgevoel. Gelukkig kunnen wij jou hierbij helpen ontdek ons volledig aanbod.

De twee stap: je bed opmaken.

We hebben goed nieuws voor je: je hoeft niet meteen je bed op te maken als je wakker wordt! ’s Nachts verlies je vaak veel vocht en het is aangeraden om je bed even te laten verluchten vooraleer je dit terug opmaakt. Eens je bed verlucht is begin je effectief aan het opmaken. De stijl van opmaken die gehanteerd wordt door hotels is als volgt: 

  • Het hoeslaken wordt over het bed gegooid en alleen het voeteinde en de zijkanten worden losjes ingestopt.
  • Het dekbedovertrek wordt goed uitgeschud zodat het dekbed mooi verdeeld zit en het overtrek geen kreuken meer vertoont. 
  • Het dekbed wordt ook nog strakgetrokken over het bed terwijl de hoeken onder de matras gestoken worden zodat alles mooi op zijn plaats gehouden wordt. 
  • Als laatste komen de kussens. Begin met de grootste kussens en afhankelijk van het aantal kussens die je hebt werk je af met kleinere.  

De derde stap: oog voor detail.

Tot slot kan je ook extra’s op je bed leggen, zoals sierkussens of een mooie plaid. Het mooiste effect met een plaid bereik je door de plaid te vouwen in een rechthoek en het over de hele breedte van het bed te leggen. Let hierbij echter wel op dat je plaid niet over het voeteinde van je bed hangt, want dit zorgt voor een slordige look. 

 

Neem een kijkje in onze webshop voor het perfecte bedlinnen die jouw slaapkamer omtoveren tot een hotel: https://www.bedlinnenopmaat.be/nl/webshop