Gedaan met bedlinnen strijken

Er is niks zo vervelend als je bedlinnen strijken. Vaak zijn het onhandige formaten die dan nog eens vol met kreuken zitten waardoor het nog lastiger is om je bedlinnen mooi gestreken te krijgen. Het is een taak die wij zelf liever vermijden. In dit blogbericht delen wij onze geheimen met jou waardoor je vaarwel kan zeggen aan het strijken van je bedlinnen.

 

Het begint bij je wasmachine

Beginnen bij het begin: je wasmachine. Stop de trommel van je wasmachine niet te vol wanneer je jouw bedlinnen gaat wassen. Door wat meer ruimte te laten in de trommel kan het bedlinnen los gewassen worden en ontstaan er zo al minder kreuken. Daarboven op moet je ook even jouw wasmachine inspecteren, want veel wasmachines hebben zelf een kreukherstellend programma. Doe dit ook voor je droogkast, indien je die gebruikt. Hang je jouw was buiten op? Zorg dan dat je wat meer aandacht geeft aan de manier waarop je het ophangt, want zo kan je al heel wat kreuken vermijden. 

 

Het juiste materiaal

Wat ook een grote rol speelt in de mate waarin je bedlinnen gaan kreuken is het materiaal waaruit je bedlinnen bestaan, want het ene materiaal kreukt al sneller dan het andere. Wij sommen even voor jou de materialen op die het minste kreuken:

 

Satijn

Satijnen bedlinnen zijn heel soepel en zacht. Dit zorgt er dan ook voor dat ze niet per se moeten gestreken worden. 

 

Flanel

Flanellen bedlinnen zijn niet alleen lekker warm, maar ze zijn ook gemakkelijk om te onderhouden en zijn zo goed als strijkvrij. 

 

Jersey

Jersey staat niet voor het materiaal waaruit het bedlinnen gemaakt is, maar voor de manier waarop het gemaakt wordt. Deze stof wordt op een bepaalde manier geweven waardoor deze niet gaan kreuken. Een ideale strijkvrije stof dus!

 

Interesse in bedlinnen van deze strijkvrije stoffen? Je vindt ze op onze webshop!