5 tips voor een rustgevende slaapkamer

Als er één ruimte in je woning rustgevend moet zijn, dan is het wel je slaapkamer. Een rustgevende slaapkamer zorgt namelijk voor een relaxt gevoel en met een relaxt gevoel val je sneller in slaap. Dit draagt bij aan een gezonde nachtrust waardoor je een uitgerust gevoel krijgt. Heb je het gevoel dat jouw slaapkamer hier nog niet aan voldoet? Wij geven je 5 tips waarmee jij je slaapkamer rustgevend kan maken.

 

1)    Kleuren in je slaapkamer

De kleuren in je slaapkamer bepalen voor een groot deel de sfeer die er hangt. Lichte en sobere kleuren zoals wit, beige en pasteltinten zorgen voor een oase van rust. 

 

2)    Verlichting in je slaapkamer

Kies voor warm licht in je slaapkamer. Een klein nachtlampje op je nachtkastje is ook ideaal voor als je het licht wil beperken voor je gaat slapen.

 

3)    De orde in je slaapkamer

Je komt tot rust in een slaapkamer die netjes is opgeruimd. Laat dus geen rommel rondslingeren of ruim deze op voor je gaat slapen. Een open kast of kledingrek is ook niet rustgevend, ga dus voor gesloten kasten in je slaapkamer.

 

4)    Slaapkamertemperatuur

We snappen wel dat je het in de winter liever iets warmer hebt op je slaapkamer, maar let op dat het niet te warm wordt. Het is belangrijk om je slaapkamer voldoende te ventileren zodat je frisse lucht hebt als je in bed kruipt. Een te warme slaapkamer zorgt ervoor dat je sneller wakker wordt. De optimale temperatuur ligt tussen de 16 en 18° Celsius.

 

5)    Het juiste bedlinnen

Bedlinnen van goede kwaliteit speelt ook een grote rol voor je nachtrust. Een kwalitatieve stof voelt veel beter aan waardoor je sneller tot rust gaat komen. Drukke prints geven een onrustig gevoel in de slaapkamer, ga daarom voor effen bedlinnen in rustige kleuren. Ontdek ons aanbod