Hoe maak ik mijn matras schoon?

De lenteschoonmaak komt dichterbij en daar helpen wij je graag bij. 
’s Nachts verliezen wij jaarlijks liters vocht door te zweten, bijvoorbeeld tijdens warme zomernachten. Dit vocht trekt in je matras en zorgt voor vervelende geurtjes en vlekken. 

Hoe maak je nu juist jouw matras proper? 

Gebruik een matrasbeschermer

Een eerste advies is het gebruiken van een matrasbeschermer. De beschermer zorgt ervoor dat vocht niet in de matras kan trekken. Deze kan je perfect in de wasmachine wassen. Zo hoef je niet voortdurend jouw matras volledig te reinigen.

Wist je dat we bij Bedlinnen op maat ook op maat gemaakte matrasbeschermers maken? Zo kan jij jouw matras optimaal beschermen, welke maat dan ook!

Gebruik een stoomreiniger

Als 2de geven we je graag het gebruik van een stoomreiniger mee. Dit handige apparaatje doodt bacteriën en zorgt ervoor dat lichte vlekken ook worden verwijderd. Zelfs geurtjes kan je met dit toestel eenvoudig elimineren. 

Gebruik keukenzout

Het schoonmaken of verwijderen van zweetvlekken in je matras doe je gemakkelijk met keukenzout. Neem wat water en maak de vlek vochtig. Strooi daarna het keukenzout op de vlek en laat dit goed intrekken.
Is het zout goed ingetrokken? Dan kan je met een stofzuiger het zout opzuigen en met een vochtige doek de eventuele restjes verwijderen.

Gebruik een sopje met soda

Kleine kinderen kunnen weleens een ongelukje hebben in bed. Urinevlekken kan je gelukkig eenvoudig verwijderen uit een matras. Maak een sopje met warm water en soda (ongeveer 1 eetlepel per glas warm water). Neem een propere doek en dop deze in het sopje. Dep de vochtige doek over de vlek en laat drogen. 

Gebruik sodavlokken

Heb je geen specifieke vlekken, maar wil je de matras toch eens verlossen van bacteriën en vervelende geurtjes? Dan kan je dit met soda doen. 

Je strooit de soda over de matras en laat deze goed intrekken (zonder water). 
Wanneer de sodavlokken hun werk hebben gedaan en goed zijn ingetrokken, kan je de restanten verwijderen met een stofzuiger. 

Let er ook op dat je je matras regelmatig omdraait. Zo heb je geen doorligplekken en behoudt de matras zijn stevigheid langer. Daarnaast ververs je best wekelijks jouw bedlinnen. Op die manier vermijd je dat vervelende geuren intrekken en houd je je bed lekker fris. 

 

Veel succes!