3 gouden tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk, daarom geven we je graag 3 tips om goed te slapen! 
Lees ze in onze blog hieronder.  

 

 1. Zorg voor een rustgevende kamer
  Het klinkt eenvoudig, maar een nette en egale ruimte zorgt voor meer rust in het hoofd voor het slapengaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat het laatste beeld dat je ziet voor je gaat slapen, je dromen kan bepalen. Daarom raadt men sterk aan om je slaapkamer net te houden.

 2. Vermijd schermtijd voor het slapen
  Velen onder ons checken voor het slapen nog even de smartphone, denk maar aan TikTok, Facebook, Instagram ... Helaas is dit niet zo’n goed idee. Door het gebruik van je smartphone wordt er minder melatonine aangemaakt. Melatonine is een stof die wordt aangemaakt in ons lichaam om te slapen. Het blauwe licht in het scherm van de smartphone zorgt er echter voor dat de melatonine niet wordt aangemaakt. Onze hersenen leggen automatisch de link tussen het blauwe licht en daglicht. Het is dus best dat je voor je gaat slapen je gsm een uurtje op voorhand opzij legt.
   
 3. Drink warme melk voor het slapengaan
  Geraak je moeilijk in slaap? Dan kan warme melk wonderen doen!
  Melk bevat tryptofaan, wat een essentieel aminozuur en de voorloper van serotonine is. Serotonine geeft ons een rustgevend gevoel en wordt omgezet tot melatonine (zie hierboven).